Welkom
De locatie
Uitvalbasis
Faciliteiten
Route
Foto's
Tarieven
Contact
 

 
Intro / hoofdmenu
 


De locatie

De Lochterhof ligt als een oase van rust in het kleine dorpje Vilt, dat zich op korte afstand bevindt van Valkenburg (LB) en Maastricht. Het hoofdgebouw dateert uit het jaar 1800. De aanbouw is van iets latere datum, te weten 1865. Het geheel is in mergel opgetrokken, een voor Zuid-Limburg zeer kenmerkende bouwsteen. De vorige bewoonster is tijdens de 1e Wereldoorlog als kind en vluchteling vanuit Hongarije naar Nederland gekomen en door de toenmalige bewoners van de Lochterhof opgenomen. Zij is samen met haar man in dit huisje blijven wonen. Van oudsher biedt de Lochterhof accommodatie voor overnachtingen, zij het dat het vroeger niet zo luxueus was als nu, maar zeker niet minder gezellig. De diverse inscripties in de mergelmuren zijn hier getuige van en het feit dat diverse bezoekers van vroeger dit unieke plekje inmiddels hebben teruggevonden.

Het gastenverblijf bevindt zich in de gerenoveerde hooischuur. Het voldoet aan alle gemakken van deze tijd en biedt plaats voor maximaal twee personen. De gasten beschikken over een doucheruimte, toilet, zitkamer en een aparte slaapkamer (met een romantisch tweepersoonsbed - 140-205cm). Er is veel persoonlijke aandacht besteed aan de inrichting van de ruimten. Deze is terug te vinden in originele en verrassende details. Het meubilair is authentiek en in de oorspronkelijke staat gerestaureerd. Het geheel ademt een sfeer uit van romantiek, eenvoud en harmonie.

De Lochterhof is omringd door thematisch aangelegde tuinen, enkele weilanden en een kleine wijngaard.

Dat de Lochterhof een bijzondere locatie is, hebben ook lifestylebladen ontdekt. Reportages hebben inmiddels in de bladen Seasons en Wonen Engelse stijl gestaan. Vele gasten hebben zich hierdoor laten inspireren.

Klik hier om te lezen wat twee van onze gasten van de Lochterhof vinden.

logies,ontbijt,logies en ontbijt,bed,breakfast,bed and breakfast,b&b,overnachting,weekend,weekeinde,vakantie,genieten,gastenkamer,kamer,slapen,overnachten,goedkoop,maastricht,berg,terblijt,valkenburg,heuvelland,vilt,limburg,zuid-limburg,rustiek,natuur,verblijf,diner,wandelen,fietsen,accomodatie,appartement,accommodation,zimmer,frei,pension,hotel,guesthouse,apartment,room